E-learning de toekomst

De meningen zijn nogal verdeeld over het nieuwe leren. Ondanks de sceptische meningen over deze manier van E-learning willen wij graag onze mening en ervaringen delen. Voor ons is duidelijk dat e-learning een geweldig middel is en dat er meer voor- dan nadelen zijn om digitaal te gaan leren of te gaan aanbieden.

 

Door opgedane ervaring in het maken en spreken met ervaren opleiders is helder geworden dat e-learning geen doel mag zijn maar een middel is om kennis op te doen. Met behulp van e-learning kun je met duidelijke leerdoelen en op een interactieve manier kennis aanbieden en overdragen. Dit via de PC, telefoon en andere mobiele devices zoals tablets. 

Voor mij persoonlijk geldt dat het niet de bedoeling kan zijn om complete opleidingen (schoolboeken) één op één in digitale vorm aan te bieden als leerstof. Dit is voor mij geen e-learning maar digitaal proppen.

Digitaal informatie opnemen is best interessant maar om gehele boeken te bestuderen en hierdoor te blijven turen op het scherm is teveel van het goede. De aandacht kan verslappen en de stof wordt niet meer opgenomen. Uiteraard zijn er legio manieren om dit op de juiste manier aan te bieden. 

Wat maakt e-learning dan wel interessant? Er zijn veel voordelen te benoemen over e-learning. Een paar voorbeelden:

E-learning kan interactief en socialer

Met de hedendaagse technieken kun je veel interactiever en dynamischer lesstof aanbieden. Wat dacht je van chatten met een medecursist of een docent. Elkaar helpen en ondersteunen tijdens de opleiding. Of een instructiefilm plaatsen, dit in combinatie met lesstof. Natuurlijk is het een en ander wel afhankelijk van de leeromgeving (LMS) die wordt aangeboden.

E-learning is stuurbaar

Door de cursist zelf of door de docent / trainer bestaat de mogelijkheid om tussentijdse resultaten te beoordelen en bij te sturen. Dit door bij voorbeeld het afnemen van tussentijdse oefenvragen. Na het maken van de oefenvragen weet je direct of je de lesstof beheerst en doorkunt naar het volgende lesblok. Bij klassikale lessen zal hier minder tijd in worden gestoken. Het draait immers om de groep en niet om de individuele cursist. Bij uitgebreidere LMS omgevingen is ook meer mogelijk met rapportages zoals bijvoorbeeld de tijdsduur voor een bepaalde opleiding.  

E-learning is veel flexibeler

De flexibiliteit om een e-learning te volgen neemt enorm toe. Je kunt zelf bepalen wanneer, waar en hoe je wilt leren. Zelf de tijd bepalen voor de studie. Let wel op, er kunnen deadlines zijn. Dus een beetje discipline is wel vereist.  Maar het voordeel is dat jezelf je tempo kunt bepalen. Een ander voordeel is dat je direct met een opleiding kunt starten. Je hoeft geen rekening te houden met de planning van een opleiding. Kortom, zodra je kiest voor een opleiding is de motivatie al veel groter. En het is mogelijk om mobiel te leren, bijvoorbeeld in de trein, en in de avond achter de PC.

Trainingstijd wordt korter en kostenbesparing

De effectiviteit van leren neemt toe en daarbij ook de flexibiliteit. De conventionele trainingstijd van bijvoorbeeld twee dagen training kan worden teruggebracht tot één dag. Dit resulteert ook in een kostenbesparing voor het bedrijf dat medewerkers deel laat nemen aan een cursus. E-learning levert dus meer productieve werkuren op. Klassikale lessen in combinatie met e-learning biedt vele voordelen maar ook hier kunnen enorme kosten worden bespaard.

Opleidingen uitbreiden met animaties

Het toevoegen van grafische animaties van een complex onderdeel geeft een beter inzicht dan alleen de teksten lezen. Door met de muis over de animatie te bewegen verschijnt er een uitleg over het betreffende onderdeel of nog efficiënter, dat je met het onderwerp kunt oefenen (bijvoorbeeld de werking van een motor). Zelf heb ik ooit een grafische weergave geplaatst van een Multimeter. Na het oefenen snapte ik eindelijk het nut van een multimeter en wist ik ook wanneer ik de multimeter kon opblazen.

Video’s en afbeeldingen zeggen meer 

Een doeltreffende film verhoogt de beleving van de cursist en het toevoegen van afbeeldingen in de lesstof verbetert de vormgeving. 

Voor wie is e-learning bestemd?

Het is echt niet zo dat grote opleiders het alleenrecht hebben om digitale opleidingen aan te bieden. Voor mij is duidelijk dat ieder bedrijf (ook ZZP’ers) gebruik kunnen maken van e-learning opleidingen.


Voorbeelden om e-learning in te zetten...


Introductie nieuwe producten

Afdeling Marketing heeft een nieuw product of dienst geleverd. Hoe interessant is het voor de interne collega’s om te leren wat is opgeleverd. Vooral voor de helpdesk kan dit een uitstekend middel zijn om kennis tot zich te nemen en dit te delen met de klanten.

Klussen via bouwmarkten

Productbeschrijvingen worden op een heldere manier uitgelegd zodat klanten dit kunnen lezen en begrijpen. Dit in combinatie met films etc. Of een vorm van een kluswijzer, hoe doe je dit of hoe doe je dat. Duidelijk uitgelegd aan de klant en aan de interne medewerker.

Coaching

Persoonlijke sessies zijn het meest effectief maar zodra de coachee zelf kan oefenen en hierdoor kan werken aan zijn knelpunt zal dit een bevordering kunnen zijn in het sneller werken naar resultaat. Daarnaast kan het in de prijsstelling gunstiger worden waardoor een coachee eerder komt.

Dus voor meerdere doeleinden mogelijk!

E-learning aanbieden kan dus door iedere ondernemer. Het is uniek omdat het niet vaak voorkomt en er zijn veel manieren waarbij de kosten voor het maken van een traject betaalbaar blijft. Een van de laatste opleidingen die wij hebben opgeleverd is een E-learning voor SEPA. Volg deze link om de demo van de SEPA Implementatiegids MKB te bekijken.

Interesse gekregen om zelf ook een e-learning aan te bieden. Maar wel tips en advies nodig? Wij vanuit Be E Business komen graag langs voor een vrijblijvend gesprek om te bespreken wat de mogelijkheden zijn. Neem voor meer informatie op met 06-24139095 of via ons contactformulier.