Bijhouden en updaten website

Een website is het visitekaartje voor uw bedrijf. Op uw website laat u zien wat uw producten zijn en wat uw dienstverlening is. Om te groeien met uw website is het erg belangrijk dat er veel bezoekers uw site bekijken. Naast de eventuele social media kanalen is uw website dus het centrale punt voor de bezoeker.

Maar hier ga ik nu niet dieper op in. Wat eingelijk nog belangrijker is, is het zorgen dat uw website blijft werken zodat u zichtbaar bent op het internet. Naast een goede hoster is het nog belangrijker dat er regelmatig een backup wordt gemaakt van de website.

Websites worden steeds vaker gemaakt in combinatie een content management systeem (CMS - Joomla / Wordpress/ Drupal etc.). Het voordeel is dat er minder technische kennis noodzakelijk is en dat iedere pagina standaard dezelfde vormgeving heeft. Ook is het eenvoudiger om extra opties te installeren zodat vernieuwingen of verbeteringen getoond kunnen worden. 

Maar een CMS is ook vaak het doelwit van personen die graag de website willen hacken / misbruiken. Dit niet alleen voor grote bedrjiven en de bekende websites maar ook voor kleinere ondernemingen. 

Een paar redenen om uw website te hacken:

  • De website (of achterliggende webruimte) wordt gebruikt om virussen te verspreiden.
  • De website wordt gebruikt om malware te verspreiden zodat de website een vorm van een server wordt voor de hackende partij.
  • Dit om de betreffende hoster "plat" te leggen
  • Gewoon voor de lol 
  • Etcetera....

Hoe goed de website ook wordt beveiligd, er zullen altijd manieren zijn om de website te hacken en aan te passen naar een andere lay-out, te verwijderen of er voor te zorgen dat de website wordt gebokkeerd. Zodra de website wordt geblokkeerd, ben je met jouw onderneming niet meer zichtbaar op het internet.

Wat kun je er allemaal aan doen?

  • Maak regelmatig een back-up van de website en database.
  • Controleer regelmatig of er updates zjin voor de website en de gekoppelde componenten.
  • Wijzig regelmatig de wachtwoorden van (FTP, Control panel en back-end van de website)
  • Installeren van virus software (dit is wel prijzig maar....)

Natuurlijk kun je zelf deze handelingen verrichten, maar ook de webbouwer kan hier een rol in vervullen. 

Wil je meer informatie over het bijhouden van de website en alles er aan doen om de website on-line te behouden. Wij vanuit Be E Business komen graag langs voor een vrijblijvend gesprek om te bespreken wat de mogelijkheden zijn. Neem voor meer informatie op met 06-24139095 of via ons contactformulier.