wo. jul 24th, 2024

Een vacumeermachine is een toestel dat in de praktijk ingezet kan worden voor het langer vers houden van voedsel. Op deze manier is het mogelijk om een belangrijk deel van de voedselverspilling op de markt tegen te gaan. De werking van het apparaat valt vrij eenvoudig te omschrijven. Het enige wat het immers doet is de lucht uit de verpakking verwijderen. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat de groei van niet alleen schimmels, maar ook bacteriën danig kan worden vertraagd.

Bovenstaande zorgt ervoor dat een vacumeermachine gebruiken er aldus voor zorgt dat de voeding die je gebruikt in je horecazaak heel wat langer vers blijft. Bovendien is het zo dat ze ook veel langer haar voedingsstoffen evenals smaak weet te behouden. Voor dergelijke machines geldt dan ook dat ze veelvuldig worden ingezet in tal van verschillende professionele omgevingen. Denk hierbij niet alleen aan horecazaken, maar ook aan viswinkels, slagerijen en natuurlijk ook supermarkten. Wil jij graag meer over deze machine te weten komen? Dat is mogelijk hier op deze pagina!

Hoe gaat een vacumeermachine precies te werk?

Een vacumeermachine werkt zoals eerder reeds aangehaald door het uit de verpakking halen van lucht. Op deze manier kan de voeding aanzienlijk langer bewaard blijven. Het apparatuur bestaat in principe uit twee onderdelen. Wat deze onderdelen betreft maken we een onderscheid tussen:

  1. Een vacuümkamer;
  2. Een sealer;

In eerste instantie zal het voedsel in de vacuümkamer worden gebracht waarna vervolgens de pomp in werking zal worden gesteld. Voor deze pomp geldt dat ze verantwoordelijk is voor het uit de verpakking zuigen van de lucht. Op deze manier ontstaat er een vacuüm in de verpakking en kan de lucht eruit worden gehaald. De sealer zal vervolgens worden gebruikt om de verpakking opnieuw grondig af te sluiten.

Waar kan je deze machine precies voor gebruiken?

De vacumeermachine maakt het in de praktijk mogelijk om verschillende soorten voedsel te vacuüm te verpakken. Het kan hierbij dan bijvoorbeeld gaan om zowel vlees als groenten en zelfs fruit. Beschik je in jouw horecazaak over een uitgebreid aanbod aan kazen en wil je er graag voor zorgen dat ook deze zo lang mogelijk bewaard kunnen blijven? Ook voor verschillende harde kazen zoals met name Gouda en Cheddar geldt dat ze perfect vacuüm verpakt kunnen worden. Dit geldt overigens eveneens voor theesoorten evenals voor de koffiebonen waarmee je heerlijke koffie zet.

Het aankopen van vacuumrollen

Vanaf het ogenblik dat je ervoor kiest om gebruik te gaan maken van een vacumeermachine zal je kunnen vaststellen dat het eveneens een aanrader is om te kiezen voor het gebruik van speciale vacuumrollen. Voor deze rollen geldt dat ze aangekocht kunnen worden in tal van uiteenlopende uitvoeringen. Zo zijn er niet alleen verschillende afmetingen, maar ook diverse diktes op de markt terug te vinden. Het is altijd van belang om er zeker van te zijn dat je kiest voor kwalitatief uitstekende rollen. Alleen op die manier zal je namelijk kunnen rekenen op de meest optimale resultaten bij het gebruik van één van de vacumeermachines op de markt. Voor dikkere rollen geldt in ieder geval dat ze meer bescherming bieden waardoor de voeding aanzienlijk langer vers blijft.

Door Redactie

Gerelateerd bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *